Hier ligt hoop

Zonnekind

gepost op: 8 februari 2022

Wanneer je de tijd neemt om even bij dit beeldje stil te staan, de tekst te lezen en die te laten doordringen, dan besef je dat Kristo&Kristo (Bruno en Ramona) een kunstwerk heeft neergelegd in de Sint-Pauluskerk.

Tijdens de voorbereiding van een seminarie over Slow Art Day heb ik nog eens een foto genomen van het Zonnekind. Ik herinnerde me dat Kristo&Kristo de enige kunstenaar is, voor zo ver we weten, die met bitumen werkte als grondstof voor dit beeldje. Met zo’n close-up foto zie je het figuurtje bijna letterlijk drijven in het asfalt en het afval van een verloederde wereld.

Het beeldje ligt er al een paar jaar hoor, maar kom nog eens kijken, in onze kruiswegkapel. Want hier ligt het Zonnekind, door mensen veredeld en door hen ontheiligd. Hier ligt wanhoop over een ondergang, door ons ontketend. Hier ligt hoop, want in extremis zal onze blindheid genezen worden.

OMD 2024 - gratis van 12u tot 17u

Kom, we zijn weg

gepost op: 05 september 2024

Tijdens Open Monumentendag brengen we het Heilig Land naar Sint-Paulus. ‘En route’ is het thema op zondag 8 september, komt u mee? Een bedevaart naar het Heilig Land was voor vele christenen een levensdoel, vergelijk…

Lees meer

'honderd jaar oud'

Observatoriumvalk

gepost op: 29 augustus 2024

De foto doet denken aan oude prenten, die met een voorhistorische projector op een scherm of een wand werden geschenen. Het is een foto van gisteren, het lijkt tegelijk een beeld van honderd jaar oud….

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven