een laatste keer die dag

Zonnehoek

gepost op: 24 oktober 2023

Het lijkt of de Sint-Pauluskerk er een venster bij krijgt, wanneer in de zomer de avond uit een heldere hemel neerdaalt over het Schipperskwartier (vallen doet hij niet in Antwerpen).

Het centrale westelijke venster licht gedurende de dag amper op in zijn donkere muur boven het orgel. ’s Avonds voltrekt zich een metamorfose. Langzaam schuift de zon op, ze zoekt even haar juiste hoek en valt dan oogverblindend Sint-Paulus binnen, voor een laatste keer die dag. De feniks bovenaan het orgel heeft hier bijna 24 uur op gewacht. Hij kronkelt en strekt zijn lijf naar de zon en de gouden vlammen die hem omringen bewegen schijnbaar echt in de weelde van zonnevuur.

Dan stoten de bazuinende engelen één kort signaal uit. De feniks gehoorzaamt en plooit terug, zijn vlammen doven. De nacht in Sint-Paulus begint.

 

OMD 2024 - gratis van 12u tot 17u

Kom, we zijn weg

gepost op: 05 september 2024

Tijdens Open Monumentendag brengen we het Heilig Land naar Sint-Paulus. ‘En route’ is het thema op zondag 8 september, komt u mee? Een bedevaart naar het Heilig Land was voor vele christenen een levensdoel, vergelijk…

Lees meer

'honderd jaar oud'

Observatoriumvalk

gepost op: 29 augustus 2024

De foto doet denken aan oude prenten, die met een voorhistorische projector op een scherm of een wand werden geschenen. Het is een foto van gisteren, het lijkt tegelijk een beeld van honderd jaar oud….

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven