Zalig trage plagerij

gepost op: 18 juli 2024

“Als je in Antwerpen bent, ga. Indien niet, overweeg dan om er naartoe te reizen voor deze uitzonderlijke ‘slow music’ ervaring.” (Phyl Terry, founder Slow Art Day NY, USA).

Mis de unieke kans niet om Erik Satie’s ‘Vexations’ mee te maken, op zaterdag 27 juli, van 6u ’s morgens tot 18u ’s avonds. Tijdens deze marathonuitvoering verwelkomt de Sint-Paulussite in Antwerpen haar muziekdirecteur en titularis-organist Bart Rodyns op liefst vijf verschillende locaties en op liefst vijf verschillende instrumenten. Je wordt aangemoedigd om te praten over de uitvoering of de muziek mee te neuriën of te zingen of rond te lopen en te genieten van deze wonderbare plek.

Je koopt een polsbandje van maximaal 5 euro aan de kassa (de prijs van een toeristisch toegangsticket) en daar wandel je de hele dag Sint-Paulus mee binnen en buiten. Dat ticket geeft je toegang tot alle locaties, je hoeft geen enkele van de 15.120 muzieknoten te missen. Straffer nog: je kunt ze ter plekke kopen om Muziekkapel Sint-Paulus vzw te steunen!

Op de ganse site vind je de hele dag vrijwilligers die je vertellen over de Sint-Pauluskerk. Ze zorgen voor je succulent ontbijt om alleen, met een geliefde of goede vriend te savoureren (15 euro per persoon), terwijl Bart onverstoord Satie’s plagerijen op je afvuurt. Vanaf 14u gaat de bar met drankjes en hapjes open in de crypte en, als het droog weer blijft, in de Lourdestuin.

Als je Muziek in Sint-Paulus vzw nog verder wilt steunen, dan kun je voor jezelf, je vriendenkring of familie een anderhalf uur durende rondleiding in Sint-Paulus winnen of, misschien nog specialer, een orgeldemo door Bart Rodyns op het historisch orgel (1655) van de kerk. Vraag aan de kassa naar een 12-uren steunkaart voor 12 euro.

Er is zoveel te doen, zoveel te beleven in Sint-Paulus op zaterdag 27 juli. De hele vrijwilligersgroep schakelt terug naar een zalig, traag, zomerfeest, dankzij Satie en Rodyns. Maak iedereen die met vakantie is jaloers en kom gewoon meegenieten.

Alles lezen via hier

Vragen en bestelling ontbijt: info@sintpaulusantwerpen.be

OMD 2024 - gratis van 12u tot 17u

Kom, we zijn weg

gepost op: 05 september 2024

Tijdens Open Monumentendag brengen we het Heilig Land naar Sint-Paulus. ‘En route’ is het thema op zondag 8 september, komt u mee? Een bedevaart naar het Heilig Land was voor vele christenen een levensdoel, vergelijk…

Lees meer

'honderd jaar oud'

Observatoriumvalk

gepost op: 29 augustus 2024

De foto doet denken aan oude prenten, die met een voorhistorische projector op een scherm of een wand werden geschenen. Het is een foto van gisteren, het lijkt tegelijk een beeld van honderd jaar oud….

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven