'Heel goed, Francis'

Wat als … onze broeder Francis een Maria zou schilderen

gepost op: 3 oktober 2024

Het schilderij Maria Ten Hemel Opgenomen is klaar. Broeder Francis heeft er uren aan geschilderd. Naast zijn theologische studies volgt hij les aan de Antwerpse academie.

Broeder Francis zou het schilderij graag een plaats geven in de kerk. Maar religieuze kunstwerken die in kerken worden tentoongesteld, moeten wel door de kerkelijke autoriteiten worden goedgekeurd om zeker te zijn dat ze in overeenstemming zijn met de katholieke leer. Het is de kardinaal die het schilderij van broeder Francis komt bekijken.

Aandachtig bestudeert de kardinaal het doek, prior Dries kijkt toe en Francis staat er wat zenuwachtig bij. “Heel goed, Francis”, zegt de kardinaal na een poosje, je schilderij mag in de kerk hangen. Francis is best tevreden.

Zondag 20 oktober, 15u, 't Schooltje

Pianorecital met Edoardo Torbianelli

gepost op: 15 oktober 2024

Tornianelli (°1970) opent het nieuwe pianoseizoen van het Emmanuel Durlet-Fonds. Edoardo en mevrouw Durlet kennen elkaar sinds 1993, wanneer hij in het Koninklijk Muziekconservatorium van Antwerpen de “Prijs van de Belgische Muziekpers” behaalde en in…

Lees meer

majestueus

Orgel ontploft

gepost op: 10 oktober 2024

Elk jaar rond einde augustus ontploft ’s avonds het orgel van de Antwerpse Sint-Pauluskerk. Niet omdat titularis-organist Bart Rodyns dat ene register heeft opengetrokken, waarvan hij weet dat er mysterieuze krachten uit vervlogen eeuwen in…

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven