'net zoals een mens'

Dominicaanse knoop

gepost op: 25 juli 2024

Uw geliefde Facebookpagina volgt beroepshalve de pagina’s van vele dominicanenkloosters in de hele wereld. Die mannen en vrouwen zitten echt overal. Zo vonden we deze foto bij Quang Tran in Vietnam. Twee dominicanen bestuderen aandachtig een drietal zuiltjes die elkaar in de knoop proberen te draaien. Ze staan aan de pandgang van een klooster. We kennen de naam noch de plek, maar het lijkt er warmer en droger weer dan hier.

Broeder Lawrence Lew schreef een tekstje bij de foto: ‘Pure synergie! Elke kolom heeft zijn eigen stijl, net zoals een mens. We kunnen ver weg van elkaar staan, rug aan rug of soms draaien we rond elkaar. Gelukkig hebben we allemaal hoofden en voeten op dezelfde plek, zoals de zuilen en zijn we zo heel vergelijkbaar”.

OMD 2024 - gratis van 12u tot 17u

Kom, we zijn weg

gepost op: 05 september 2024

Tijdens Open Monumentendag brengen we het Heilig Land naar Sint-Paulus. ‘En route’ is het thema op zondag 8 september, komt u mee? Een bedevaart naar het Heilig Land was voor vele christenen een levensdoel, vergelijk…

Lees meer

'honderd jaar oud'

Observatoriumvalk

gepost op: 29 augustus 2024

De foto doet denken aan oude prenten, die met een voorhistorische projector op een scherm of een wand werden geschenen. Het is een foto van gisteren, het lijkt tegelijk een beeld van honderd jaar oud….

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven