Pakhoed

Het glazen huis

gepost op: 14 juni 2022

De oudere bewoners in onze parochie spreken nog steeds van het glazen huis. Daarmee bedoelen ze het gebouw op de hoek van Lange Koepoortstraat en Sint-Paulusstraat, nu een Delhaize supermarkt die 7 dagen op 7 open is.
In 1938 liet scheepvaartagent Philippus Van Ommeren een modernistisch kantoorgebouw optrekken voor zijn firma Van Ommeren Comptoir Maritime Anversoise naar een ontwerp van het Rotterdamse architectenbureau Brinkman en Van den Broek. De rederij Van Ommeren was in 1839 in Rotterdam opgericht. In 1999 fuseerde Van Ommeren met de firma Pakhoed en werd de rederij omgedoopt tot Vopak.
Het gebouw bezit bouwelementen die hun tijd ver vooruit waren: een stalengevel bekleed met glas, een ronde betonnen binnenstructuur en een strakke lijnvoering. Het gebouw stond er een tijdje verlaten bij en kreeg in 2012 een grondige renovatie.

OMD 2024 - gratis van 12u tot 17u

Kom, we zijn weg

gepost op: 05 september 2024

Tijdens Open Monumentendag brengen we het Heilig Land naar Sint-Paulus. ‘En route’ is het thema op zondag 8 september, komt u mee? Een bedevaart naar het Heilig Land was voor vele christenen een levensdoel, vergelijk…

Lees meer

'honderd jaar oud'

Observatoriumvalk

gepost op: 29 augustus 2024

De foto doet denken aan oude prenten, die met een voorhistorische projector op een scherm of een wand werden geschenen. Het is een foto van gisteren, het lijkt tegelijk een beeld van honderd jaar oud….

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven