Met wel twee reliekcertificaten

Het hooi in de kribbe

gepost op: 21 december 2021

Zoals alle jaren staat er een mooie kerststal in de Sint-Pauluskerk. Een paar weken voor de kerst worden de beelden uit de oude sacristiekasten gehaald. Een aantal vrijwilligers bouwen de stal en zetten de beelden op hun plaats. Behalve het kindje Jezus dat wordt door de pastoor met de middernachtmis in de kribbe gelegd.

De beelden gaan al heel lang mee maar zijn niet direct werelderfgoed. En toch bezit de Sint-Pauluskerk iets uit het kerstgebeuren dat geen enkele andere kerk bezit. De Sint-Pauluskerk bezit een reliek met hooi uit de kribbe van Jezus.

Het klinkt ongeloofwaardig maar bij de reliek zijn twee reliekcertificaten gedateerd 1725 en 1726 uit Rome. De bisschop van Antwerpen Peter Josef de Francken-Sierstorf verleende in 1726 een vereringstoelating. De Sint-Pauluskerk is geen gewone kerk laat dat duidelijke zijn.

OMD 2024 - gratis van 12u tot 17u

Kom, we zijn weg

gepost op: 05 september 2024

Tijdens Open Monumentendag brengen we het Heilig Land naar Sint-Paulus. ‘En route’ is het thema op zondag 8 september, komt u mee? Een bedevaart naar het Heilig Land was voor vele christenen een levensdoel, vergelijk…

Lees meer

'honderd jaar oud'

Observatoriumvalk

gepost op: 29 augustus 2024

De foto doet denken aan oude prenten, die met een voorhistorische projector op een scherm of een wand werden geschenen. Het is een foto van gisteren, het lijkt tegelijk een beeld van honderd jaar oud….

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven