Zondag 20 oktober, 15u, 't Schooltje

Pianorecital met Edoardo Torbianelli

gepost op: 15 oktober 2024

Tornianelli (°1970) opent het nieuwe pianoseizoen van het Emmanuel Durlet-Fonds. Edoardo en mevrouw Durlet kennen elkaar sinds 1993, wanneer hij in het Koninklijk Muziekconservatorium van Antwerpen de “Prijs van de Belgische Muziekpers” behaalde en in 1996 de “Prijs voor de beste vertolking van het werk van Emmanuel Durlet”.

Zijn opnamen bij Harmonia Mundi, Glossa, en Pan Classics werden enthousiast ontvangen en bekroond met drie Diapason d’Or en een medaille van de Hongaarse Liszt Society in de Grand Prix du Disque. Hij werkte samen met artiesten als Christophe Coin en Amandine Beyer en met orkesten als Collegium 1704 en Barokorkest van Bremen. Hij behoort tot de belangrijkste experts op het gebied van de pianotechniek van de 18de en 19de eeuw en is sinds 1998 hoogleraar historische piano’s, interpretatieve praktijk en kamermuziek aan de Schola Cantorum Basiliensis en sinds 2008 aan de Hogeschool voor de Kunsten van Bern. Van 2014 tot 2021 was hij gastprofessor voor de instrumentale opleiding van de MIMA Master (Musicologie en Fortepianopraktijk) aan de Universiteit van Sorbonne in Parijs. Hij is professor fortepiano aan het CRR van Parijs, waar hij momenteel de klas ‘Lied et Mélodie’ doceert. In het studiecentrum van de abdij van Royaumont leidt hij een project dat het verband tussen romantische zang en pianopraktijk in de 19de eeuw bestudeert. (www.edoardotorbianelli.it)

Programma:

Edoardo brengt werken van Vlaamse klavecinisten uit de 18de eeuw, onder andere Willem de Fesch, Dieudonné Raick, Josse Boutmy en Joseph Hector Fiocco. Al hun composities werden herwerkt voor piano door Emmanuel Durlet.

Praktisch:

ingang: Sint-Paulusstraat
tickets: 18 euro, 14 euro voor leden, 16 euro voor 60+ers en 8 euro voor -21-jarigen
bestellen via emmanuel-durlet.be of storten op de rekening BE35 3200 4363 7037 op naam van het Emmanuel Durlet-Fonds vzw met de vermelding ‘Edoardo Torbianelli’ en het aantal plaatsen.

majestueus

Orgel ontploft

gepost op: 10 oktober 2024

Elk jaar rond einde augustus ontploft ’s avonds het orgel van de Antwerpse Sint-Pauluskerk. Niet omdat titularis-organist Bart Rodyns dat ene register heeft opengetrokken, waarvan hij weet dat er mysterieuze krachten uit vervlogen eeuwen in…

Lees meer

'Heel goed, Francis'

Wat als … onze broeder Francis een Maria zou schilderen

gepost op: 03 oktober 2024

Het schilderij Maria Ten Hemel Opgenomen is klaar. Broeder Francis heeft er uren aan geschilderd. Naast zijn theologische studies volgt hij les aan de Antwerpse academie. Broeder Francis zou het schilderij graag een plaats geven…

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven