Muziek 10 augustus 2024 | 15:00

concert

Opgericht in 2023 en momenteel gevestigd in Oradea, Roemenië, hebben de leden van het Patachich Trio – Artur Kaganovskiy, viool; Eszter Kaganovskiy, altviool en Ágnes Kállay, cello – hun eerste concert samen gespeeld in New York City in 2010. Ze zijn alumni van The Juilliard School in New York, DePaul University in Chicago en de Liszt Ferenc Academy of Music in Boedapest.

Gedurende hun carrière hebben ze nauw samengewerkt met artiesten als Itzhak Perlman, Pinchas Zukermann, Shlomo Mintz, Michael Tree, James Newton Howard en in concertzalen als Carnegie Hall, Chicago Symphony Center, Berlijn Philharmonic Hall, Palacio Euskalduna en Shanghai Performing Arts Center. Ze waren gastartiesten op het Verbier Festival, Zwitserland; Bowdoin International Music Festival, Maine, VS; Nachtserenades, Georgië; Kosterfestivalen, Noorwegen en ze nemen albums op voor Centaur Records en Hill and Hollow-labels.

Het trio, dat zijn naam ontleent aan de rooms-katholieke bisschop Ádám Patachich, die een groot beschermheer van de kunst was, combineert drukke optredens met een toewijding aan lesgeven. Zo geven ze deze zomer, als trio in residentie, les op het Zomerfestival Antwerpen in België van Jinny Jin.

Programma:

Ernst von Dohnányi (1877-1960)
Serenade in C major, op.10
I. Marcia: Allegro
II. Romanza: Adagio non troppo, quasi Andante
III. Scherzo: Vivace
IV. Tema con variazioni: Andante con moto
V. Rondo: Allegro vivace

Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791)
Divertimento in E-flat major, K. 563
I. Allegro
II. Adagio
III. Menuetto, Allegretto, Trio
IV. Andante
V. Menuetto, Allegretto, Trio, Trio 2
VI. Allegro

Zoltán Kodály (1882-1962)
Intermezzo

Praktisch:

Koop een toegangsticket en krijg dit concert er gratis bij.

Deel deze activiteit

Facebook Twitter

Praktische info

Date:

10 augustus 2024 | 15:00