Plan je bezoek Tentoonstellingen en evenementen 8 september 2024 | 12:00 - 17:00

Open Monumentendag

Tijdens Open Monumentendag brengen we het Heilig Land naar Sint-Paulus. ‘En route’ is het thema op zondag 8 september, komt u mee?

Een bedevaart naar het Heilig Land was voor vele christenen een levensdoel, vergelijk het met de hadj voor moslims. Toen rond 1700 het Heilig Land moeilijk bereikbaar was door de Ottomaanse bezetting van de Balkan legden de dominicanen in Antwerpen een beeldentuin à la Jeruzalem aan.

Meer dan 60 levensgrote beelden vormen deze unieke, meditatieve tuin. Het is vandaag een oase van rust in de drukke stad. De Sint-Paulusvrienden staan enthousiast paraat om met u ‘en route’, op weg te gaan, door een doolhof van beelden, die elk hun eigen verhaal vertellen. Kom mee op pelgrimstocht en geniet van een stukje Jeruzalem in Antwerpen.

Praktisch:

Zondag 8 september
Sint-Pauluskerk Antwerpen, uitzonderlijk geopend van 12u tot 17u
Gratis evenement: calvarietuin, Sint-Pauluskerk, schatkamer en kloostergangen zijn open voor bezoek (opgelet: de crypte en de archeologische site zijn gesloten)
De twee ingangen staan wagenwijd open: u kunt rechtstreeks naar de calvarietuin, langs de poort op de hoek van de Zwartzustersstraat en de Veemarkt of u komt binnen langs de gebruikelijk ingang aan de Sint-Paulusstraat, via de Lourdestuin

Deel deze activiteit

Facebook Twitter

Praktische info

Date:

8 september 2024 | 12:00 - 17:00

Venue

Sint-Pauluskerk Antwerpen (via Veemarkt)
Veemarkt
Antwerpen, 2000 België
+ Google Map